Bezpečnost potravin

13.07.2015

Grilování pokrmů v přírodě

Grilované potraviny mohou být připraveny různými způsoby a výsledkem může být jak zdravá poživatina, tak zdravotně závadný pokrm. Jak si toto letní lahodné potěšení užít a při tom nezapomenout na své zdraví? Ing. Michal Novotný, ředitel odboru HV a PBU.

Celý článek

09.06.2014

Melouny - doporučení pro správnou manipulaci a skladování

Krajská hygienická stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze doporučuje spotřebitelům, aby byli obezřetní při nákupu a nakládání s melouny. Ing. Josef Hrdina, MBA, vedoucí odboru hygieny výživy a PBÚ 09. 06. 2014

Celý článek

04.06.2014

Prevence onemocnění z potravin při grilování pokrmů v přírodě

Krajská hygienická stanice Středočeského kraje upozorňuje na informační brožuru MVDr. Vladimíra Ostrého CSc., s radami jak správně grilovat a co udělat, aby byly grilované pokrmy zdravější. Ing. Josef Hrdina MBA, vedoucí odboru HV a PBU, 04.06.2014

Celý článek

20.05.2013

Obecná pravidla pro zacházení s potravinami a pokrmy

Krajská hygienická stanice Středočeského kraje informuje o obecných pravidlech zacházení s potravinami a pokrmy, tak aby byly bezpečné. Ing. Marie Jechová, 17.5.2013

Celý článek

25.02.2011

RASFF - Systém včasné výměny informací pro potraviny a krmiva

Krajská hygienická stanica Středočeského kraje se sídlem v Praze informuje o fungování systému rychlého varování RASFF v ČR. Ing. Marie Jechová, vedoucí odboru HV a PBU

Celý článek

15.06.2009

Ochrana před alimentárními onemocněními

S příchodem teplých letních měsíců nás kromě „příjemností“, jako jsou sluníčko, dovolená, lenošení a nicnedělání mohou častěji potkat i „nepříjemnosti“ spojené s poruchami funkce zažívacího systému, které lidověji nazýváme průjmovými onemocněními.

Celý článek