Kladenští hygienici provedli na základě podnětu kontrolu ve stravovacím zařízení „Originál 1869 Flora“, Kladno – Kročehlavy.
V provozovně byly zjištěny závady v provozní a osobní hygieně, dále v zacházení se surovinami a v uvádění teplých pokrmů do oběhu. Kontrolovaná osoba též neprokázala, že pro danou provozovnu vytvořila a zavedla jeden nebo více stálých postupů založených na zásadách HACCP. Ani úklid provozovny nebyl prováděn řádně a s dostatečnou frekvencí, neboť omyvatelný povrch podlahy a stěn, a to zejména pod, za a v okolí technologického vybavení a zařizovacích předmětů, v hůře přístupných místech a v rozích místností v prostoru kuchyně a v dalších navazujících prostorech potravinářského podniku, byl znečištěn zašlou špínou, mastnotou, úkapy a zbytky surovin a pokrmů. V prostoru přípravny bylo uloženo značné množství předmětů nesouvisejících s provozem a vyřazený nebo dlouhodobě nepoužívaný inventář, čímž nebylo možné provádět řádný úklid tohoto prostoru a využívat jej ke svému účelu. Ani prostor k uložení stolního nádobí nebyl udržován v čistotě. V chladicích a mrazicích zařízeních se nacházelo nejen značné množství potravin, které kontrolovaná osoba označila za „soukromé“, ale též potraviny s prošlým datem použitelnosti a rozpracované pokrmy vyrobené v kontrolované provozovně bez řádného značení. V této souvislosti bylo vydáno opatření k odstranění nevyhovujícího stavu – nařízení provedení sanitace prostor.
Při následné kontrole bylo zjištěno, že v provozovně byl proveden úklid včetně očisty a výměny některých zařizovacích předmětů; z provozu byly odstraněny předměty nesouvisející s činností a vyřazený inventář. V době opakované kontroly se v provozovně nenacházely žádné nevhodně uložené „soukromé“ potraviny.