Státní zdravotní ústav v Praze pro pracovníky školních jídel a zařízení školního stravování a stravování dětí vůbec připravil publikaci o spotřebním koši pod názvem „Rádce školní jídelny 2“.
Toto téma je v poslední době velice aktuální. Autoři publikace se pokusili proto o podrobné vysvětlení jednotlivých skupin potravin spotřebního koše, koeficientů a podrobně jsme se zaměřili na chyby, se kterými se v praxi pravidelně setkáváme. Nepovažujeme spotřební koš za nepotřebnou pomůcku, jen je potřeba k ní dnes přistupovat se selským rozumem a je opravdu velice důležité číst složení nakupovaných potravin. Rádce školní jídelny 2 navazuje na Rádce školní jídelny 1, který pojednává o pestrosti stravy a vhodnosti zařazování jednotlivých druhů potravin.
Publikaci „Rádce školní jídelny 2“ naleznete v příloze.
Zdroj: materiály publikované Státním zdravotním ústavem v Praze